Stephane Brocard

Frankrike | Burgund

Stéphane Brocard er en talentfull vinmaker kjent for sitt prosjekt Closerie des Alisiers, som tilbyr utmerkede Burgund-viner til svært sympatiske priser, med vurderinger som når så høyt som 96 poeng.

Til tross for å være sønnen til den verdenskjente Jean-Marc Brocard i Chablis, bega Stéphane Brocard seg ut på sitt eget eventyr med Closerie des Alisiers.

Selv om det kan virke overraskende at Stéphane valgte å satse på egenhånd, var beslutningen hans påvirket av ønsket om full kontroll over egen vinproduksjon og å utforske utover Chablis. I 2007 etablerte han Closerie des Alisiers og posisjonerte seg strategisk i Marsannay, som ligger mellom Chablis i nord og Burgunds berømte Côte d’Or i sør.

 

Stephane Brocard
Stephane Brocard

LAND
Frankrike

DISTRIKT
Burgund

NAVN
Stephane Brocard

NETTSIDE
stephanebrocard.com 

Med respekt for terroiret

Closerie des Alisiers er Stéphanes mikrovirksomhet, som produserer viner fra utvalgte vinmarker over hele Burgund, fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i sør. I tillegg inkluderer prosjektet druer fra Stéphanes egne vinmarker i Chablis og Pommard.

En av Stéphanes «hemmelige våpen» er hans nære og langvarige relasjoner med samarbeidspartnere, som lar ham produsere og tappe vinene i deres egne vinkjellere. Denne ordningen resulterer i viner som kan betraktes som domaine-viner, selv om de er skapt og markedsført av en ekstern vinmaker.

Som vinmaker er Stéphane Brocard opptatt av å lage friske og fruktige viner som respekterer terroiret. Han sørger for at andelen nye eikefat som brukes i modningsprosessen, aldri overstiger 20%, for å bevare druenes karakter og det unike terroiret de kommer fra.

Produkter fra Stephane Brocard

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!