Bernard Magrez

Frankrike | Bordeaux

Bordeaux 1936- krigen hadde ennå ikke brutt ut i Frankrike, men det skulle ikke gå lang tid før det ble faktum. Det var i disse urolige tidene at Bernard Magrez ble født. Og som 16-åring sluttet han på skolen og fikk inn i vinhandelen. Som en fullstendig selvlært ung mann var hans største allierte hans egen selvdisiplin, strenghet og kunnskap som han tilegnet seg fra bøkene sine. Allerede som ung gutt, var Bernard Magrez som den mannen vi kjenner til i dag.

I 1961 var Bernard Magrez 25år gammel. Hans ambisjon drev ham videre inn i en verden med ubegrensede muligheter- deriblant USA hvor han oppdaget en hittil ukjent evne for detaljhandel- å drive hypermarkedsbutikk. Da han kom tilbake til Frankrike startet han sitt eget selskap hvor han spesialiserte seg på wisky og portvin. Portmerket hans ble solgt i de aller største Carrefour-butikkene i Frankrike og ble fort det mest populære portmerket i landet. Gradvis utvidet han sitt utvalg av brennevin, og tok over større og større deler av markedet. Tiden var derfor kommet for å rette blikket enda høyre.

Bernard Magrez

LAND
Frankrike

DISTRIKT
Bordeaux

NAVN
Bernard Magrez

NETTSIDE
bernard-magrez.com

42 vinslott og over 1000 hektar vinmark

Med en karriere i stadig utvikling, og med målene han hadde satt nådd- rettet han blikket mot det større bildet og skrittet fremover mot enda større suksesser. Hans neste satsning hadde kanskje aldri skjedd uten det spesielle øyeblikket tidligere i karrieren hvor han begynte med vinhandel og ble hodestups forelsket i vin. Og det var på grunn av nettopp denne forelskelsen at han skapte de malesiske vinene og lanserte salget av Sidi Brahim-merket, en vin som kom rett ut av de algeriske Atlasfjellene.

Som et resultat av oppmerksomheten han høstet pga Sidi Brahim besluttet Magrez på 80-tallet for å videre fokusere på vingårder i toppklasse- noe som skulle vise seg å bli et avgjørende vendepunkt i karrieren. Han første anskaffelse var Château Pape Clément, den berømte Graves Grand Cru Classé. Deretter kom Château Fombrauge, Saint-Émilion Grand Cru Classé, Château La Tour Carnet, Médoc Grand Cru Classé,Clos Haut Peyraguey, Sauternes Premier Grand Cru Classé m.fl. Dette viste seg å være et sjakktrekk- I dag eier han nemlig 42 vinslott og over 1000 hektar vinmark fordelt over hele verden.

Bernard Magrez

Teknologisk innovasjon

For å sikre at vingårdene hans blir nøye tatt vare på, sikter Bernard Magrez som alltid mot perfeksjon. Og det er teknologisk innovasjon som nå underbygger hans vindyrkingsstrategi. Sensorutstyrte droner overvåker vinstokkene- dette for å tidlig kunne oppdage sykdommer, mens været blir overvåket av to værstasjoner på en daglig basis. Chateau Fombrauge eiendom har anskaffet den nyeste generasjonen elektriske robot for vingårder som et effektivt alternativ til bruk av ugressmidler, mens Chateau Pape Clement har blitt utstyrt med digitalt tilkoblede fat. Og sist, men ikke minst, siden 2016 får hver flaske som kommer fra Bernard Magrez Grand Cru eiendom et autentiseringsstempel, noe som gjør sporbarheten åpenlys for forbrukerne.

Bernard Magrez

Produkter fra Bernard Magrez

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!