Domaine Anita

Frankrike | Beaujolais

Domaine Anitas åkrer er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskranker, hvis dype røtter og høye plantetetthet produserer få og små druer med enormt kvalitetspotensial, som fremmes ytterligere av grønn høsting.

Franske Anita Kuhnel er født og oppvokst i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå imidlertid ikke i kortene for Anita å dyrke vin. Hennes første store lidenskap var sykling, som hun praktiserte profesjonelt. I 1996 giftet hun seg med André Kuhnel, hvis familie har vært vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden den gang har Anita trampet druer i stedet for pedaler.

Domaine Anita
Domaine Anita

LAND
Frankrike

DISTRIKT
Beaujolais

NAVN
Domaine Anita

NETTSIDE
domaine-anita.com

Prestisjetunge Crus

Anita har kastet seg over vindyrking med samme lidenskap og ambisjon som brakte henne til det franske VM-sykkellaget. I 2015 gikk hun solo og etablerte sin egen vingård, Domaine Anita, som ligger mellom Chénas og Moulin à Vent.

Her forfølger Anita med nesten uuttømmelig energi sin visjon om å lage terroirdrevne rødviner av ypperste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, bestående av egne og leide åkre i prestisjetunge Crus som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.

Domaine Anita

Unik kunnskap

Anita eier tomter på noen av de mest prestisjefylte lieux-dits i Beaujolais: «Les Caves» og «Rochelle» i Moulin à Vent, «Moriers» og «Poncié» i Fleurie samt «Chateau-Gaillard» i Morgon og «Les Brureaux» i Chénas. Åkrene er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskranker, hvis dype røtter og høye plantetetthet produserer få og små druer med enormt kvalitetspotensial, som fremmes ytterligere av grønn høsting. Av de utvalgte toppdruene lager Anita sin serie med dypt autentiske og godt anmeldte enkeltmarksviner.

I vinkjelleren har Anita fremtredende hjelp av Guy Marion, som pensjonert sjefønolog og høyrehånd av Georges Duboeuf har vinifisert mer enn 50 årganger i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrar dermed
med en unik kunnskap om Beaujolais’ mange terroirer.

Alle viner gjærer for å bevare frukt ved 20-25C° for en ren og autentisk reproduksjon av druesort og terroir.

Domaine Anita

Produkter fra Domaine Anita

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!