Weingut Tesch

Tyskland | Nahe

Dr. Martin Tesch er blant de mest profilerte og best anmeldte tyske vinprodusentene. Hos den over 300 år gamle familieprodusenten i Langenlonsheim ved Naheelva lages først og fremst Riesling.

Det var ikke alltid sånn. I 1996 overtok den 29 år gamle mikrobiologen Martin Tesch ansvaret for familiens vingård. På overflaten et fredelig generasjonsskifte, men i virkeligheten starten på en nådeløs revolusjon!

Weingut Tesch

LAND
Tyskland

DISTRIKT
Nahe

NAVN
Weingut Tesch

NETTSIDE
www.weingut-tesch.de

En nådeløs revolusjon

Først ble utallige druesorter rykket opp med roten – og erstattet av Riesling. Deretter flyttet Martin fokus til en tørrere hvitvinsstil. I 2005 fulgte en oppgradering til sofistikerte “Stelvin Lux” skrukork, og noen år senere bestemte Martin seg for å forlate den anerkjente VDP-foreningen (foreningen av tyske toppprodusenter). Martin Tesch lar verken tradisjoner eller VDP-regler stå i veien for ekte kvalitetsframgang! Hans kompromissløshet kostet ham gamle kunder, men nye og kvalitetsbevisste kunder har for lengst sluttet seg til.

Weingut Tesch

Innovative konseptviner

Weingut Tesch eier fem av Tysklands fineste terroir. Alle vender mot sør og er beskyttet av åser mot vest. Kvaliteten på de individuelle områdene Karthaüser, St. Remigiusberg, Königsschild, Krone og Löhrer Berg tilsvarer «Grosse Lage», Tysklands «Grand Cru».

I tillegg til de klassiske enkeltmarksvinene er Weingut Tesch kjent for sine innovative konseptviner. Den knusktørre «Riesling Unplugged» gjør opprør mot sukkerholdige mainstream-Rieslinger, mens den pent utstyrte gaveesken «Vineyard Box» gir mulighet for å sammenligne Riesling fra ulike terroir.

Weingut Tesch leverer vin til en rekke tyske topprestauranter samt kvalitetsorienterte vinhandlere i over 20 land over hele verden. Husets stil er krystallklar, tørr, ultrafrisk, elegant og saftig Riesling.

Grønn produksjon og bærekraft er av stor betydning hos Tesch. Det brukes ingen kjemiske sprøytemidler i vinmarkene, og husets viner tappes på lette flasker med 98% gjenvunnet materiale.

Weingut Tesch

Produkter fra Weingut Tesch

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!