Bodegas Amaren

Spania | Rioja Alavesa

I 1995 utviklet Jose Luis Cañas – eieren av det verdenskjente Rioja-huset med samme navn – en ny Tempranillo-vin da moren hans plutselig døde. Deretter bestemte han seg for å grunnlegge en ny vingård som en hyllest til sin mor, Ángeles, som også hadde viet livet sitt til familiens vingård. Amaren betyr «Mors» på Baskisk.

Bodegas Amaren ligger i den klassifiserte underregionen Rioja Alavesa. Druene kommer fra små vingårder med gamle vinstokker som kun gir svært små avlinger. I Rioja Alavesa kan du kjenne en tydelig maritim påvirkning fra Atlanterhavet, som ligger kun 120 kilometer unna, noe som er med på å gi vinene en herlig friskhet og eleganse.

Bodegas Amaren
Bodegas Amaren

LAND
Spania

DISTRIKT
Rioja Alavesa

NAVN
Bodegas Amaren

NETTSIDE
bodegasamaren.com 

Imponerende portefølje

Amarens imponerende portefølje av viner er delt inn i to forskjellige serier.
«Los pilares de Amaren» inneholder både en fatgjæret hvitvin på Viura og tre rødviner laget av de tre Rioja-favorittene; Tempranillo, Garnacha og Graciano. Vinene er satt sammen av druer fra svimlende 815 parseller plantet med gamle vinstokker mellom 60 og +100 år gamle! Hos Amaren kombineres det moderne og det tradisjonelle i vinproduksjonen, forstått på den måten at man ikke nødvendigvis ønsker å benytte seg av de forhåndsdefinerte «Crianza» og «Reserva»-betegnelsene. Det er terroiret og frukten som skal ha plass til å skinne, slik at hver årgang behandles unikt på den måten vinmakeren finner mest optimalt.

Bodegas Amaren

Unike toppviner

Amaren produserer også en flaggskipserie på fire enkeltmarksviner under navnet «Las Fincas de Amaren» – «Amarens gårder». 4 unike kultviner fra høytliggende terroirer i Rioja Alavesa, levert i nummererte flasker. Her er det snakk om en produksjon på helt ned i rundt noen tusen flasker per år. I 2019 fikk den absolutte toppvinen «Chelus» de perfekte 100 poengene hos Vivirelvino, som kalte vinen «Årets åpenbaring». En helt unik prestasjon og bevis på at Bodegas Amaren hører hjemme blant Riojas beste produsenter.

Bodegas Amaren

Produkter fra Bodegas Amaren

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!