Lopez Cristobal

Spania | Ribera del Duero

Bodegas Lopez Cristobal har røtter tilbake til 1930-tallet, da Lopez-familien begynte å dyrke druer fra sine egne åkrer.

I 1982 snudde tidene i Ribera del Duero, hvor området etter tusenvis av år med vindyrking fikk sin egen DO. Det var et populært område for både unge og gamle vinprodusenter å boltre seg i og prøve seg på vindyrking på høyplatået gjennomskåret av elven Douro.

Den lidenskapelige vinentusiasten Santiago Lopez, som er utdannet i landbruk, solgte i utgangspunktet kun sine egne druer til andre produsenter, men drømmen var og en dag kunne lage vin selv. Hans kone, Lola Cristobal, var fra en familie som dyrket druer, og hun hjalp ham i jakten på drømmen hans.

Lopez Cristobal
Lopez Cristobal

LAND
Spania

DISTRIKT
Ribera del Duero

NAVN
Lopez Cristobal

NETTSIDE
www.lopezcristobal.com

Ambisiøs og visjonær vingård

I 1994 tok Santiago López et stort sprang da han etablerte en ambisiøs og visjonær vingård med vinproduksjon fra egne druer og åkrer. Det ble gjort store investeringer og det ble lagt ned hardt arbeid i utviklingen av vingården. Snart var de klare til å produsere vin selv. En drøm ble nå oppfylt. I dag får de hjelp av sønnen Galo, som er en del av det kompetente og dedikerte teamet av vinprodusenter.

Lopez Cristobal

Viner med klasse

Lopez Cristobal har 70 hektar med vingårder fordelt på 9 terroir-spesifikke parseller rundt Roa de Douro. Huset produserer en komplett portefølje av topprangerte Ribera del Duero-viner av druen Tempranillo, supplert med litt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke minst den grønne druen Albillo, som må sies å være en kuriositet utenfor området. Vinene er både elegante, kraftige
og velbalanserte. Kort sagt: Viner med klasse. Cristobals viner danner en vakker forening mellom moderne og tradisjonell Ribera og plasserer seg
et sted midt i mellom.

I dag fortsetter far og sønn å produsere kvalitetsviner i den frodige Duero-dalen langs elven med samme navn, og streber hele tiden etter å være innovative og forbedre kvaliteten på vinen deres uten å gå for mye på akkord med tradisjonen.

Lopez Cristobal

Produkter fra Lopez Cristobal

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!