Delaforce
DOC Duro | Portogal
Elegante og fruktige portviner
Delaforce har en unike stil med elegante og fruktige Portviner er basert på vinmarker av høy kvalitet, tradisjon og godt håndverk.
Delaforce sine viner får vakker omtale og høy score hos de mest kjente vinkritikerne.
Både vintager og Tawnyer scorer opptil 95 poeng hos flere anmeldere og LBV scorer 89 poeng hos Robert Parker.
Duro-dalen
Varme, tørre somre, steinete jord med god drenering og unike druesorter med tykt skall, bidrar til at Portviner får unik konsentrasjon og fylde.
De eldste vinmarkene er smale inngjerdede terrasser som klamrer seg fast i svimlende bratte bakker. Disse vinmarkene er klassifisert som et verdensarvsted.
Delaforce bruker en bukett utvalgte druesorter for å oppnå sin unik karakter og smak. De mest brukte druene er Touriga Franca, Touriga Nacional og Tinta Roriz.

Tradisjon
Delaforce har sine røtter i Portvinsmarkedet tilbake til 1834.
I 1868 startet familien sitt eget hus. De etablerte seg raskt som en levende produsent. Markedet var Tyskland, Frankrike, England og Skandinavia, så vel som i Portugal selv.
I dag eies og drives Delaforce av Real Companhia Velha, som er særlig anerkjent for Royal Oporto-seriene sin.
Hvordan lages Portvin?
Portvin er en type hetvin.
Drueskallene frigjør farge og smak. Drune i Delaforces mest prestisjefylte viner er tråkket med føttene – en kostbar og skånsom metode som får det beste ut av druene.
Når omtrent halvparten av det naturlige sukkeret i druesaften er gjæret, stoppes gjæringen ved å tilsette druebrennevin. Dette gir vinene en alkohol på opptil 20% og bevarer en del den naturlige sødmen i vinen.
På våren flyttes vinen ned til Vila Nova de Gaia ved kysten. Der modnes vinen i kjølige og rolige vinkjellerne hvor ulik grad av oksidering og blandinger setter sitt preg på vinene. De flotteste utgavene fortsetter å utvikle seg i flasken.

Mat og Portvin
Portvin er selve dessertvinen.
Å nippe til et lite glass Vintage Portvin er en nytelse i seg selv. Mørk sjokolade utfyller de komplekse smakene. Sammen med en moden blåskimmelost får du smakskontraster for viderekomne livsnytere.
Tawny Portviner passer særlig godt til søte desserter og kaker med nøtter i seg. Kransekake, mandelkake, karamellpudding, eplepai, sjokoladekake….
Late-Bottled Vintage (LBV) modnes inntil 6 år på fat. LBV og vellagret ost – en av de mest digge kontrastene mellom mat og vin du kan oppleve.
Ruby kan du tenke på som en LBV med kortere modning. Søte desserter og modne oster.
Søte hvite portviner er perfekt følge til gåselever og selvfølgelig til søte desserter. Tørre hvite portviner passer sammen med sjømat med karakter og til harde oster.
En frisk Rosé Port går hånd i hånd med friske bær.
Rosé og hvit Portvin er populære som aperitiff i Porto. Er for tiden den heteste trenden i verdens metropoler som PT – Port & Tonic. Friske cocktails det er lett å like.
De inneholder mindre alkohol enn alternativene og er enkle å matche på smak og utseende med alkoholfrie cocktails.
Oppskrift PT Rosé:
1 del Delaforce Rosé
2 deler Tonic
3 store isbiter
Kjøl ned et rødvinsglass med isbiter, sil av vannet. Hell på Delaforce Rosé og tonic. Rør forsiktig. Pynte med appelsinskive og mynteblad.
Bruk en tonic med moderat kinin – for eksempel Brentesen’s Headless Horseman Indian Tonic Water
Alkoholfri variant: Bytt ut portvinen med en klar og konsentrert rababrasaft. For eksempel Madame Köhlers Rababrasaft Naturell.
Produkter fra Delaforce
Nyhetsbrev
Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!