Cantina Zeni

Italia | Veneto

I de høye åsene over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige, og pittoreske utsikten over Gardasjøen. Familieeid i generasjoner siden grunnleggelsen av Bartalomeo Zeni i 1870.

Den ydmyke Bartalomeo var en maler av lidenskap og en transportør av yrke. Han fraktet vin og andre varer langs bredden av Gardasjøen. En virksomhet sønnen overtok, mens den påfølgende generasjonen forelsket seg i jordbruk og vinproduksjon.

Cantina Zeni
Cantina Zeni

LAND
Italia

DISTRIKT
Veneto

NAVN
Cantina Zeni

NETTSIDE
www.zeni.it 

En pioner innen sitt felt

Spol frem til 1950-tallet da Gaetano Zeni, bedre kjent som Nino, tar over vingården og ser et potensial i det internasjonale markedet i rask utvikling. Han velger å bygge en ny vingård i åsene, som fortsatt står i dag. Nino var en pioner innen sitt felt og hadde filosofien om at vin skulle lages på åkeren, ikke i kjelleren. En filosofi som fortsatt gjelder i dag. Han begynte å spesifisere alderen på vinstokkene på åkrene, å fermentere druesortene hver for seg for å øke følelsen av terroir, og han prøvde hele tiden å utvikle og forbedre kvaliteten på husets viner.

Cantina Zeni

Ruvende nivå år etter år

I dag drives vingården av Gaetanos tre barn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever etter farens filosofier, er ønologen som stadig er i vinmarkene og som skal sørge for at vinen holder sitt ruvende nivå år etter år. Elena og Federica har ansvaret for den mer kommersielle delen av selskapet, hvor de sørger for at vinen distribueres til alle glade vinelskere rundt om i verden. Og når de vinglade entusiastene velger å reise til Bardolino, er familien alltid klar til å ta imot og gi omvisninger, smaksprøver eller et guidet besøk på deres eget vinmuseum.

Cantina Zeni er høyt ansett over hele verden for sine viner, som produseres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for seg selv.

Cantina Zeni

Produkter fra Cantina Zeni

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!