Buglioni

Italia | Veneto

Buglioni ligger sentralt i Valpolicella i Veneto-regionen. Grunnlagt i 1993 av Alfredo Buglioni, og i dag drevet av sønnen Mariano

De startet med kun 4 hektar, og med ekspertisen til den unge stjerneønologen Diego Bertoni har ambisiøse Buglioni markert seg i toppen av hierarkiet av vinhus fra Valpolicella på få år:

Med 96 poeng er Buglionis flaggskip Teste Dure 2010 dermed den beste Amarone i Decanters siste Valpolicella-test (januar 2021), hvor også en kultvin fra kjente Dal Forno var representert….

Buglioni
Buglioni

LAND
Italia

DISTRIKT
Veneto

NAVN
Buglioni

NETTSIDE
buglioni.it

Enorm suksess

I 2004 var deres første årgang Amarone klar. Mariano banket på dørene til ulike vinbutikker, og alle svarte det samme: Det er bare en hobby for deg, hvorfor skal vi ta deg på alvor?

De bestemte seg for å ta drastiske grep for å komme på vinkartet og kjøpte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åpnet Buglioni-teamet dørene til sin egen vinbar og suksessen var enorm. Lokalbefolkningen la merke til vinene, og turistene fant snart ut det samme. I dag har Buglioni 54 hektar i hjertet av Valpolicella Classico.

Buglioni

Kvalitetsviner i alle kategorier

Alle druer høstes for hånd, men kun de beste 40 % havner i Buglionis egne viner! I overkant av 280.000 flasker produseres under eget navn, og en god sjettedel av dette deles ut til familiens velrenommerte restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten av vinene selges over hele verden. Repertoaret inkluderer 9 forskjellige viner, inkludert Amarone, enmarks Amarone, Ripasso, Recioto, rosé, hvit og musserende viner. Deres enkeltvinmark Amarone (Riserva Teste Dure) er lagret i terrakotta-amforer, som ikke gir smak til vinen og dermed respekterer og uttrykker terroiret.

Fra en ung vingård til en ekte stjernespekket historie på bare 25 år. Kvalitetsviner i alle kategorier.

Buglioni

Produkter fra Buglioni

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!