Arnaldo Caprai

Italia | Umbria

Arnaldo Caprai er ikke bare en toppprodusent i Umbria, men en av Italias aller beste vinprodusenter. De lager fantastiske viner og høster mye ros verden over fra ulike vinjournalister og vinmedier.

I en publisert studie fra mai 2012 i Italia er Arnaldo Caprai vurdert sammen med Gaja og Antinori som de 3 mest respekterte og høyt ansette vinhusene i Italia. Å bli sammenlignet med disse to navnene sier alt. Som det nyeste medlemmet av familien har Arnaldo Caprai nettopp blitt nominert til «Årets vingård i Europa» av The Wine Enthusiast.

Huset har tidligere vunnet prisen som «Årets vingård i Italia» av den ledende vinguiden Gambero Rosso. Siden oppstarten i 1971 har Arnaldo Caprai skapt en vingård i verdensklasse på rekordtid, hvor kvalitet overskygger alt, du går aldri på akkord.

Arnaldo Caprai
Arnaldo Caprai

LAND
Italia

DISTRIKT
Umbria

NAVN
Arnaldo Caprai

NETTSIDE
www.arnaldocaprai.it 

Tradisjonsrik vinprodusent

I det kuperte landskapet rundt byen Montefalco, i hjertet av Umbria, finner vi den tradisjonsrike familiedrevne vinprodusenten, Arnaldo Caprai.

Arnaldo Caprai var en suksessfull tekstilhandler med en stor drøm om å lage sin egen vin. Han realiserte drømmen i 1971 da han kjøpte vingården Val di Maggio. Det startet med bare fem hektar, men med tiden vokste ambisjonene og han kjøpte opp flere jorder rundt.

Helt fra starten har Arnaldo Caprai hatt en stor kjærlighet til de lokale druesortene og spesielt Sagrantino-druen spiller en ledende rolle i mange av husets beste viner. I dag er Arnaldo Caprai anerkjent som en av de absolutt ledende produsentene av viner fra druen Sagrantino, som har vært dyrket i Montefalco i over 400 år.

Arnaldo Caprai

Vingård i verdensklasse

I 1988 tok sønnen, Marco Caprai, en ledende rolle på vingården, og med sin store lidenskap og kunnskap løftet han vinene til topps. I 1992 var Marco en av hovedpersonene bak Montefalco Sagrantinos betegnelse som en offisiell DOCG-appellasjon, sammen med Barolo, Brunello og Chianti. I forbindelse med vingårdens 25-årsjubileum produserte han toppvinen «25 anni», som har fått de magiske 3 røde glassene til Gambero Rosso 10 år på rad.

Familien investerte senere stort i nye vingårder og teknologisk innovasjon. De startet blant annet et samarbeid med Universitetet i Milano, som har bidratt til å skape enda bedre viner.

I mer enn 40 år har familiens hus Arnaldo Caprai produsert viner basert på nøkkelordene tradisjon, innovasjon og terroir. Deres utrettelige arbeid har bidratt til å gjøre spesielt Sagrentino-vinene verdensberømte. I dag produserer de viner fra en rekke ulike druesorter i mange prisklasser – fra herlige hverdagsviner med mye for pengene, til viner i verdensklasse med 97 poeng fra Robert Parker.

Arnaldo Caprai

Produkter fra Arnaldo Caprai

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!