Xavier Vignon

Frankrike | Rohne

Xavier Vignon er kjent som en av stjernevinmakerne i Rhône, men han er like kjent for å gå sine egne veier når det kommer til å lage vin.

I det tradisjonsrike området må Xavier sies å være noe helt eget. Den eksperimentelle «wunderwinemaker» kan finne på å blande ulike crus eller leke med flere fattyper og druesorter, noe som gjør at vinene hans ofte faller utenfor de etablerte kategoriene og crus. Og dette til tross for at Xavier definitivt leverer topp kvalitet for hver krone – kanskje av akkurat samme grunn. Flere vinprodusenter i området har for lengst lagt merke til dette, og Xavier belønnes med druer og vinpartier mot at han yter bistand til andre produsenter og bistår dem i vinproduksjonen.

Xavier Vignon
Xavier Vignon

LAND
Frankrike

DISTRIKT
Rohne

NAVN
Xavier Vignon

NETTSIDE
xaviervignon.com

Historien startet på forunderlig vis

Historien begynte på forunderlig vis med at Xavier lagde vin i sin egen garasje. I utgangspunktet en beskjeden produksjon ment hovedsakelig for venner og familie, men vennene hans sendte i hemmelighet noen av vinene til den kjente franske vinguiden Hachette. Alle cuvéene hans ble nominert, og da tok det virkelig av. I 2009 ble hans Châteauneuf-du-Pape (selv om han også lager flere andre) kåret til Sveriges beste – og siden den gang har det fulgt en lang rekke toppanmeldelser.

Xavier Vignon

Høy konsentrasjon av mineralsalter

Som ung reiste Xavier verden rundt som konsulterende ønolog for flere anerkjente hus. Og i Australia ble han tilbudt en betydelig stilling, men han endte likevel opp med å bosette seg i det mer hjemmekoselige Rhône, ettersom han ble forelsket i de mange mulighetene og forskjellige terroirer som området hadde å by på. Xavier har brukt mange år på å utforske hvordan mineralsalter påvirker vinen, og han velger gjerne steder der jorda har høy konsentrasjon av mineralsalter. Og det må sies at metoden til Xaviers fungerer – han tryller i hvert fall fram viner som gang på gang imponerer anmelderne og begeistrer forbrukerne.

XavierVignon

Produkter fra Xavier Vignon

Nyhetsbrev

Få tips, info om nyheter og invitasjoner til arrangementer rett inn i din mailboks. Meld deg på vårt nyhetsbrev!