Xavier lanseres i Norge

Den eksperimentelle vinmakeren og ønologen Xavier Vignon lanserer sine produkter i Norge! Endelig kan man via bestillingsutvalget på vinmonopolet få tak i tre av Xavier sine produkter: Xavier Cotes du Rhone Rosé, Xavier Vin Orange og Arcane Le Fou.
Xavier Vignon

Endelig kan man via bestillingsutvalget på vinmonopolet få tak i tre av Xavier sine produkter: Xavier Cotes du Rhone Rosé, Xavier Vin Orange og Arcane Le Fou

 Xavier er en av de store personlighetene innenfor den franske vinindustrien. Alkymisten, vinmakeren og rådgiveren Xavier Vignon jobber etter to fundamentale verdier; kjærligheten til en godt utført jobb, og evnen til å overføre kunnskap. Hans inngående kunnskap om Rhonedalen, hans mentorer, alle vinhandlerne han har jobbet med og hans utrolige hukommelse har smidd hans stil og identitet som har blitt;

Terroirdrevne, fruktige og komplekse viner støttet av friskhet og mineralitet

 Xavier har konsultert for de aller beste vinprodusentene store deler av sin karriere, og dedikerer nå talentet sitt til sine egne kreasjoner.

 Han klarer også å virkeliggjøre magien sin når det kommer til å lage egen vin, noe han nok en gang beviser gjennom sine viner fra Arcane-serie, som vi kommer til å lansere fremover. Arcane-vinene er bygget opp rundt myten til tarrotkortene Sforca Visconti som stammer tilbake til 1451 og var diviniatoriske (visjonære) kort som kunne forutse fremtiden. Disse kortene består av 74 kort hvorav 20 av disse er store Arcanes- derav navnene på vinene.

 Hver cuveé fra Arcane serien er et uttrykk fra en årgang, en variant eller et terroir. Og gjennom denne serien ønsker Xavier å rette spotlighten mot de unike vinifikasjons- og aldringsteknikker som kan brukes i fremstilling av vin. Over flere år nå, har Xavier sin kjellermester brukt glassbeholdere kjent som vinglober (wineglobes) og Xavier sitt eget utviklede vinatorium- i produksjonen av Arcanevinene.  

Arcane Le Fou – Non vintage

 Høydepunktet fra et langt prosjekt er Arcanevinen Le Fou- champagneblandingsstilen tatt til sine grenser!

 Ulike årganger- non vintage- fra de mest fremragende siste årene dyrket på ti forskjellige terroir i den sørlige Rhône-dalen, inkludert Chateauneuf du Pape, Rasteau, Ventoux og Cotes du rhone Villages.

 Denne blenden er den mest komplekse og finslipte, bestående av 15 ulike varianter greanche. Kald forgjæringsmaserasjon i tre uker for å sikre full integrering av de aromatiske komponentene og polyfenolene, samtidig som man forhindrer ekstraksjon av tanniner fra frøene til druene, etterfulgt av tradisjonell maserasjon. 1/3 aldring på franske og østeriske eikefat, 1/3 i avkuttede trekar og 1/3 i betongkar.