En gastronomisk og deilig dekadent nytelse i seg selv.
Konge til østers, kamskjell, gåselever, lyst kjøtt, avansert sushi og myke lett modne oster.
Frigitt etter 20 år modning. Kun produsert noen få tusen flasker, og vi er blitt tildelt en liten andel.
Smaksnoter:
Duften er uttrykksfull med en overflod av spennende nyanser – nesten så en glemmer å smake. Dufter av pære, fersken, ananas, epler og aprikos sammenvevd med noter av tørket sitronskall, skogbunn, nøtter, vanilje og nystekte croissanter.
Smaksdybden er ubeskrivelig. Moussen nærmest smelter i munnen, smaken pirrer med en symfoni av tropiske frukter, salt sitrus, vanlije og våt kalk, og mye utenfor ordene. Rekordlang deilig ettersmak.
Drikkeklar og utvikler seg nok videre i +25 år fra innhøstingsåret
Metode:
Fremstilt av 60% Chardonnay fra premier og grand cru marker og 40% Pinot Noir fra parseller i Montagne de Reims.
Basisvinen ble gjæret og modnet i ståltanker. Før den ble satt sammen og tappet på flasker for andregangsgjæring med modning på bermen i hele 18 år. Dosage til Extra Brut.
Flasketapping: 2006
Degorgering: februar 2024
Dosage: 6 gram sukker per liter
Anmeldelser:
Le Figaro
«Inviting notes of peach and white nectarine on the nose, which mingle with aromas of cannes pineapple, button mushroom, with that vinous side, decadent more evolved champagnes. The pallet is complex, mineral, taut, with saline, chalky tip, with notes of nectarine stone, stones, rose thorns, with a slightly lemony finish, A gastronomic wine»
94/100