Store anledninger roper på bobler av førsteklasse i store flasker.
Nydelig alene. Perfekt til kaviar, kreps, dampet torsk, sushi, lyst kjøtt og myke oster.
Smaksnoter:
Lys strågul i glasset.
Dufter friskt med nyanser av epler, pære og mandarin. Dypere streif av marmelade og ristet brød.
Elegant mousse og intens frukt. Sublimt samspill av syrefriskhet, mineralitet og dosage.
Metode:
Klassifisert som Premier Cru, men inneholder stor andel druer fra Grad Cru vimarker i Côte de Blancs.
Basisvin er gjæret og modnet på ståltank for å oppnå en ren og delikat stil. Ettergjæret på flasker etter 7 måneder. Degorgert etter 7 år (!) på gjærrestene. Dosage 10 g/l.
Anmeldelser:
Wine Spectator:
« Fine, creamy texture carries subtly layered flavors of toasted brioche, black currant, candied lemon zest and apricot, with wee-integrated, racy acidity focused through to the fresh, nut-tinged finish” 91/100
Decanter:
“Generous and accomplished with lifted orange peel aromas, leading to a polished citrus brightness on the palate” 90/100